LOCATION: Italy


Palazzo Sacconi


Located in the region of Montalto delle Marche, Italy, this historic palazzo once belonged to the Italian aristocrat Count Giuseppe Sacconi. There are 21 service apartments varying from 80 to 265  in size, nice garden and an ancient fountain on the site. HWCD was invited to finish the interior renovation of this historic palazzo. The designers brought the Chinese aesthetic philosophy and painting techniques into this Roman style building. They left some blank areas on the image of the original building to fill with modern simple elements, maximizing the retention of the structure and texture while creating a brand new visual effect.

 

Reception Area

Stepping into the reception area, the huge vault greets guests and forms a strong visual impact under the intense lights, emphasizing the aesthetic feeling of Roman architecture. The use of pure white coatings and texture of origami on the wall bring out the Vigorous texture of the original building while adding exquisite details. The propensity of nostalgia and history reminds the guests of the old scene here.

 

Living Room

The tailored white book shelf is the most characteristic part in the living room and archwayhelping to retain the feature of this Roman building while offering more practical functions. The light lines imply Oriental aesthetics.

 

Bedroom

The bedroom is inside a semi open space. The high glass window is embedded in the wall of which the original texture was retained. The pure white furniture, walls and geometrically modeled lamps and chair create the serene atmosphere.

The combination of oriental aesthetics and ancient Roman art gives the Italian castle new vitality.

 

About the Designer:

Mrs. Jun Shi graduated from Oxford Brookes Universitywith her master,s degree , and works as the interior design manager with HWCD. She once worked in RHWL, FOSTER+PARTNERS, London. She has developed many projects such as Caltongate Hotel, Myhotel Brighton, the office part of Abu Habib World Trade Center Complex, Masdar University project and the 2012 London Olympic Games terrain project.